A-lag

Hallsberg blev för svåra - förlust med 4-1
2023-10-10 22:37
Malte Råberg var besviken efter förlusten mot Hallsberg. Foto: Per Lindgren.

HALLSBERG. Det blev en ny förlust för Avesta, när vi på bortaplan förlorade med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) mot IFK Hallsberg. Avestas nyförvärv, backen Malte Råberg, tycker att det fanns saker som inte riktigt fungerade i matchen, som vi behöver jobba på i kommande matcher,.

-Vi har en del bra grejer men det är framför målet vi måste tuffa till oss. Annars har vi en del bra rull och uppspel, men vi måste bli bättre framför vår kasse, och även motståndarnas.

Hemmalaget hade efter två perioder skaffat sig ledningen med 2-0, båda målen i powerplay. Avesta reducerade tidigt i tredje till 2-1 genom Jakob Karlsson, men vi kom inte närmare utan istället kunde Hallsberg gå fram till 4-1.

I den första perioden, drog Avesta på sig fyra utvisningar, med sju sekunder kvar av perioden kunde Hallsberg, i spel fem mot tre, ta ledningen med 1-0.

Perioden bjöd på böljande hockey där vi stod upp bra mot Hallsberg, och med ett bra försvarsspel och målvaktsspel från Felix Vannfält förhindrade vi Hallsberg göra fler än periodens enda mål. Vi hade svårt att skapa de riktigt vassa målchanserna första tio, och bästa chansen hade Niclas Hero med ett slagskott. Tio minuter spelade, kom Nicklas Rintamäki och Jakob Karlsson i en två mot etta, men chansen rann ut i sanden. ABK hade en bra period på några minuter. Hampus Mattsson testade med ett slagskott som Lucas Johansson räddade. Jakob Karlsson bakom mål i Gretzkyposition, hittade brorsan Edvin men avslutet blev halvdant. Tre Avestautvisningar sista fem min blev kostsamma, och efter 19.53, med Hampus Mattsson och Jakob Karlsson på botbänken, kunde Victor Sandin med ett slagskott ge hemmalaget ledningen med 1-0.

-Vi måste vara lite mer disciplinerade, och Hallsberg fick energi, säger Malte Råberg.

Till den andra periodens start fick ABK fortsätta försvara sig när Hallsberg spelade powerplay. Efter dryga minuten kunde hemmalaget göra sitt andra mål i numerärt överläge, 2-0 från Max Lidström. Det var Hallsberg som efter målet visade upp det bästa spelet, men Vannfält spelade bra och höll oss kvar i matchen. Efter sju minuter spelade Filip Ström via sargen fick fram pucken till Jakob Karlsson, men Johansson var fortsatt omutlig i Hallsbergmålet, och kunde parera skottet. Efterhand började vi äntligen få lite längre anfall. Malte Råberg prickade målramen efter Tony Thelins framspelning.

Avesta hade nu en bra fem minuters period, men det ville sig inte riktigt när vi skulle trycka dit pucken. Jakob Karlsson och duktiga skridskoåkaren Oliver Ahlberg hade ett par bra lägen, men utan resultat.

-Vi hade lite tryck då och fortsätter vi ha folk framför kassen, så tror jag vi kommer göra mål framöver, säger Malte Råberg.

I slutet av perioden fick Avesta sitt första powerplay, men där visade man inte lika effektivitet som Hallsberg. 2-0 efter perioder, och känslan var att vi var med i matchen.

Avesta fick inleda den tredje perioden, i numerärt överläge, och då behövde vi bara en minut när Jakob Karlsson resolut från blå linjen tryckte in pucken efter Heros framspelning. Tyvärr blev glädjen kortvarig då Hallsberg knappa två minuter senare skaffade sig en två målsledning igen, när bröderna Daniel och Mikael Lindberg rullade upp Avestaförsvaret, fram till 3-1. Målet gav Hallsberg energi samtidigt som vi kom av oss.

-Jag kände inte till de, men de visade sig i matchen på ett fint sätt, säger Råberg om Lindbergs.

Malte som tyckte man skulle agerat på ett annat sätt efter reduceringen.

-Vi skulle kanske spelat lite enklare efter ”Jagges” mål, och varit tuffare framför vår kasse.

Vi skapade bara några ströchanser och då var det Jakob Karlsson och Hero som var framme. Med knappa åtta minuter kvar kunde Mikael Lindberg sätta spiken i kistan, när han petade in en lös puck, 4-1, bakom Felix Vannfält som trots fyra insläppta mål, tillhörde en av BK:s bästa spelare i matchen.

Stefan Lundqvist, tränare i Avesta, tycke det fanns saker i spelet som var bättre än i premiären, men även det om var mindre bra.

-Ja, delar är bättre. Första delen av matchen är vi bättre i egen zon, vi är mer strukturerade där. Jag tycker att vi kanske hade lite mer problem i anfallszon nu, att komma till avslut. Vi är lite sena in i avsluten. Spelmässigt är det en ganska jämn match. De gör mål, det gör inte vi, säger ”Lunkan”.

Vad säger du om att ni bara gör ett mål?

-Vi skjuter ett mål på 33 skott det är för lite för att vinna matcher. Man måste göra fler mål, så är det.

Nu väntar snart ny match, när vi på fredag hemmamöter Fagersta, i säsongens första bruksderby.

-Vi ska fortsätta jobba på vårt grundspel. Det är bara att ta nya tag till på fredag, säger Lundqvist.

Malte Råberg:

-Det ska bli spännande att möta Fagersta. Jag har aldrig mött de, så det ska bli spännande. Vi får ladda om, och göra det bästa på träningarna, tagga till FAIK, och får köra ut vår frustration där istället.

Text Per Lindgren.

IFK Hallsberg-Avesta BK 4-1 (1-0,1-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (19.53) Victor Sandin, spel fem mot tre.

Andra perioden: 2-0 (1.07) Max Lidström (Oskar Holmstedt, Mikael Lindberg), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (1.01) Jakob Karlsson (Niklas Hero) spel fem mot fyra, 3-1 (2.40) Daniel Lindberg (Mikael Lindberg), 4-1 (12.17) Mikael Lindberg (Daniel Lindberg).

Utv: IFK: 3x2 ABK 4x2.

Skott: 42-32 (17-9, 11-10, 14-13)

Domare: Adam Vikergård

Publik: 90 (Sydnärkehallen)

Avesta BK i Sydnärkehallen: Felix Vannfält (Markus Mattsson)-Jesper Gustafsson, Malte Råberg, Arwid Forsman, Nicklas Rintamäki, Jakob Karlsson-Joel Hedin, Mikko Kärjä, Hampus Mattsson, Edvin Karlsson, Philip Andersson-Filip Ström, Oliver Ahlberg, William Johansson, Nicklas Hero, Tony Thelin-Hampus Wiklund, Felix Lilja, Emil Lind.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15
Inför ABK-Vansbro AIK2022-02-12 13:30
Klar seger mot Hedemora2021-11-20 12:09
ABK matchtröjor 2021-222021-09-29 10:57