A-lag

Avesta BK överlägsna Vansbro
2020-10-18 18:50
Avesta forwarden Hampus Mattsson hade all anledning vara glad efter vinsten mot Vansbro. FOTO: Lena Hallström.

Allt talade för seger för Avesta BK, och så blev det också när man på söndagseftermiddagen mötte Vansbro AIK på hemmais. Efter de galna segersiffrorna 20-0 (4-0, 6-0, 10-0) har nu Avesta tre raka segrar och har fortfarande inte tappat någon poäng.

-Man lider med de, när det står 20-0. Det blir inte så roligt för någon av parterna. Det är sådana matcher som händer ibland, och man ska spela de också, säger Avestaforwarden Hampus Mattsson, som stod för 3+3 i matchen.

Segersiffrorna understryker att det här var Avestas match från början till slut, och blev till en kattens lek med råttan.

Hampus Mattsson visade vägen när han efter åtta minuter inledde målskyttet med ett vasst handledsskott som ställde Vansbromålvakten. ABK:s gänglige forward som är en fyra återvändare från Fagersta AIK, missade premiären efter sjukdom, men känner nu att formen närmar sig.

-Det blev tre mål idag. Det känns okay nu, och jag har fått träna en vecka. Men jag är lite sliten efter vart sjuk, men det känns bra, säger Avestas #23 som är en del i Avestas andra femma:

-Det funkade bra, och Tony visade framfötterna, med fem mål, det är kul.

En av de övriga från FAIK som är tillbaka i Avesta, är Jakob Karlsson, som man kanske ska börja kalla ”Världens Bästa Karlsson”. Den målfarlige 21-åringen som snittar över fyra poäng per match, har seglat upp i seriens poängtopp, och frågan är vem som ska peta ner honom från den platsen. I mötet mot Vansbro blev facit 4+2. Tony Nyström-Eriksson säger sig vilja ha med ett ord i kampen vinna den interna mål-, och poängligan.

-Det gör man väl alltid. Jag har en d-a hård konkurrens i laget, och jag får kämpa lite mer för att lyckas med det, säger Tony som var Avestas bästa målskytt i matchen med fem mål.

-Det är skillnad på lag, så är det. Vi försöker skjuta mycket och göra det enkelt. Då får man utdelning, säger Nyström-Eriksson.

4-0 efter första perioden, var snarare i underkant då man avlossade 21 skott i perioden. Vansbro ställde upp med drygt två femmor, där tre spelare var födda 2005. Lagets taktik var att ställa upp fyra spelare framför målvakten, och att hålla förlustsiffrorna nere. En taktik som inte höll.

-Jag tycker det var roligt att vi sedan kunde hålla uppe tempot i alla tre perioderna. Det ska grabbarna ha all heder av, menade ABK-tränaren Jonas Melin.

Tony Nyström säger att VAIK blev till en munsbit, men att det kommer matcher framöver med bättre motstånd.

-Mot Ore såg vi att det finns bra lag i den här serien. Vansbro kommer med tolv man och en keeper. Vi kör på, och är bra idag. Jag tror att vi kommer gå d-a långt. Idag tar vi med oss att vi fick glädje och självförtroende, och den här matchen tog inte så hårt, så vi kommer att orka spela på tisdag igen.

Avestas stora överlägsenhet fortsatte i andra perioden. Tony Nyström Eriksson, som har en vana att ibland göra många mål i vissa matcher, stod för ytterligare tre mål, och Avesta kunde gå in i periodvila med 10-0 i ryggen.

Men det var långt ifrån över. I den tredje perioden rasade målen in med jämna mellanrum. Och ABK-tränaren Jonas Melin tyckte det var glädjande att tredje femman fick göra mål. Bland annat Erik Lindgren, som blev tvåmålsskytt.

Att den normalt så målfarlige Philip Andersson i första femman ännu inte gjort något mål, oroar inte ABK-tränarna.

-Han spar det till slutspelet (skratt). Han gör många bra saker, och det är inte viktigt vilka som gör målen, säger Stefan Lundqvist.

Hampus Mattsson gjorde matchens sista mål, 20-0 efter 18.53. Och då utbröt stor glädje i ABK båset och på isen. Och man frågade sig lite till mans, varför, då matchen sedan länge var avgjord.

-Stefan (Lundqvist) lovade att vi skulle få tårta om vi gjorde tio mål i sista perioden, och vann med 20-0, säger Mattsson som förklaring.

Nästa motstånd för Avesta BK är Ludvika Lightnings. Lagen möts på tisdag kl 19.00 i Avestahallen.

Avesta BK-Vansbro AIK 20-0 (4-0, 6-0, 10-0)

Första perioden: 1-0 (8.02) Hampus Mattson (Niclas Hero, Jesper Gustafsson), 2-0 (9.26) Jakob Karlsson (Jordan Caballero Lindberg, Philip Andersson), 3-0 (11.14) Erik Lindgren (Cristopher Gustafsson, Viggo Meerits), 4-0 (16.18) Tony Nyström Eriksson (Niclas Hero, Hampus Mattsson)

Andra perioden: 5-0 (1.45) Niclas Hero (Hampus Mattsson, Jesper Gustafsson), 6-0 (6.01) Tony Nyström-Eriksson (Niclas Hero, Gustav Åman), 7-0 (7.59) Tony Nyström-Eriksson (Niclas Hero, Hampus Mattsson), 8-0 (9.37) Jakob Karlsson (Philip Andersson), 9-0 (12.59) Tony Nyström-Eriksson (Gustav Jensen), 10-0 (14.26) Isac Rathgeb (Philip Andersson, Jakob Karlsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 11-0 (1.18) Tony Nyström-Eriksson, 12-0 (3.35) Niclas Hero (Gustav Åman. Jespee Gustafsson), 13-0 (4.53) Jakob Karlsson (Jordan Caballero Lindberg, Isac Rathgeb), 14-0 (6.08) Isac Rundblad (Niclas Eriksson, Tony Nyström Eriksson), 15-0 (11.20) Jakob Karlsson (Isac Rathgeb, Philip Andersson) spel fem mot fyra, 16-0 (12.16) Gustav Åman (Niclas Hero, Tony Nyström Eriksson), 17-0 (15.39) Erik Lindgren (Anton Wenngren, Viggo Meerits), 18-0 (16.50) Hampus Mattsson (Tony Nyström Eriksson), 19-0 (17.23) Jordan Cabellero Lindberg (Jakob Karlsson, Isac Rathgeb), 20-0 (18.53) Hampus Mattsson (Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson).

Utv: ABK: 2x2 VAIK: 4x2.

Skott: 75-13 (21-3, 26-7, 28-3)

Domare: Felipe Lonondo

Publik: Ca 30.

Avesta BK: Hampus Nordgren (Lucas Johansson)-Joel Hedin, Isac Rathgeb, Jordan Cabellero-Lindberg, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Anton Wenngren, Isak Rundblad, Erik Lindgren, Cristopher Gustafsson, Viggo Meerits-Gustav Jensen.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09