A-lag

Andra raka för överlägset Avesta BK
2021-10-08 22:42
Isac Ihrfors spelade med mycket energi mot Vansbro AIK. Foto: Olov Lindgren

VANSBRO. Avesta BK hade inga större problem att ta andra raka segern i bortamötet mot Vansbro AIK. Utan att imponera blev det säkra 6-1 i en tillställningen där ABK ägde stora delar av spelet.

Avestas Isac Ihrfors gjorde sin första A-lags match och visade prov på bra skridskoåkning och inställning.

-Det kändes bra, säger 18-åringen som spelade tillsammans med Julian Winlöf-Palm och Erik Lindgren i tredjekedjan.

-Vi har spelat tillsammans förut och det var kul.

Trion låg bakom en hel del chanser framåt och ordnade ledningsmålet till 0-1 i första perioden med Lindgren som målskytt.

Trots den klara segern var han inte nöjd över lagets prestation.

-Vi vinner men det gäller att göra det bättre i framtida matcher, när vi möter bättre lag.

Vad kan ni göra bättre?

-Hålla upp farten och göra det vi har tränat på.

Isac Ihrfors, en av många unga lovande spelare, visade inga nerver i sin A-lagsdebut utan tog för sig och gjorde en stabil insats.

Vad tror du om möjligheterna få spela mot Ore i nästa omgång?

-Om man kör på på träningarna så hoppas man att man blir uttagen.

Avesta ägde stora delar av matchen men avsluten var oftast för tama. Trots flera chanser blev Erik Lindgrens mål i första perioden "BK:s" i första akten. Hemmalaget hade en del chanser i början av andra, men i stället kunde Tony Nyström-Eriksson med dubbla mål sätta ABK i förarsätet med en säker 3-0-ledning inför tredje perioden. Edvin Karlsson ville inte vara sämre än Nyström-Eriksson och hade studsarna med sig när han satte 0-4 och 0-6 i perioden. Mellan Karlssons mål hade Hampus Mattsson gjort 0-5. I slutminuterna kunde Vansbros Simon Ehlin reducera till 1-6 i powerplay. För övrigt Avestas första insläppta mål för säsongen.

Avestas tränare Stefan Lundqvist tyckte att man inte kom upp i normal kapacitet, och att de tre poängen egentligen var det enda man kunde ta med sig från matchen.

-Vi underpresterar ganska mycket idag. De kryper ihop, och vi drar ner på tempot och blir långsamma med pucken. Vi äger pucken i 90 procent av matchen, men får inte utdelning på våra skott. Det blir grötigt, vi spelar väldigt långsamt.

Avesta vann skotten med 36-13, men mycket av avsluten kom från långt håll eller var trubbiga.

-Vi har inte tålamod, i stället för att luckra upp de, blir de skott utifrån.

Med tanke på det stora spelövertaget och att ledningen bara var 0-1 efter första perioden, menade Avestatränaren att det ändå aldrig riktigt kändes oroligt att man skulle tappa poäng.

-Det var ingen fara så, vi tänker mer på vår egen prestation att vi måste lyfta den under matchen. Att vi måste följa våran spelidé, det är det vi jobbar med under matchen.

En sak att glädjas åt, förutom segern, var att första powerplaymålet för säsongen kom i och med Nyström-Erikssons 0-2-mål i andra perioden. Trots det finns det saker att jobba med i spelet i numerärt överläge.

-Vi bär puck och så, men har ändå lite svårt lösa upp boxen.

Avestas målvakt, Jesper Larsson som fick chansen, var nära att hålla nollan. Men med dryga minuten kvar av tredje perioden utnyttjade VAIK ett powerplay.

-Det är lite tråkigt att släppa in ett mål i slutet, men så är det.

Förra matchen mot Älvdalen var ingen större värdemätare, och även om Vansbro stod upp bättre menade Stefan Lundqvist matchen inte gav några svar på var laget står.

-Vi kommer möta betydligt svårare motstånd framöver. Vi har ett gäng lag som vi kommer få bekänna färg mot. Framförallt Häradsbygden, men också Ockra. Även mot Ore i nästa omgång tror jag det blir tufft.

Avestabossen vill efteråt lyfta fram målvakten Jesper Larsson, som hade en svår match då han inte hade så mycket att göra.

-Han gör det bra, och han får även en assist. Samtliga utespelare kan bättre.

Häradsbygden toppar serien efter två omgångar, med Avesta BK som tvåa.

Vansbro AIK-Avesta BK 1-6 (0-1, 0-2, 1-3)

Första perioden: 0-1 (9.28) Erik Lindgren (Hampus Wiklund)

Andra perioden: 0-2 5/4 (27.53) Tony Nyström-Eriksson (Jesper Larsson), 0-3 (30.22) Tony Nyström Eriksson (Niclas Hero)

Tredje perioden: 0-4 (41.21) Edvin Karlsson (Filip Ström, Oliver Ahlberg), 0-5 (47.31) Hampus Mattsson (Niclas Hero), 0-6 (54.35) Edvin Karlsson (Tony Nyström-Eriksson), 1-6 5/4 (58.45) Simon Ehlin (Adam Gudmundsson).

Skott: 13-36 (5-14, 3-9, 5-13)

Domare: Per Erik Andersson, Mora.

Publik: Ca 40 (Vanåhallen)

Avesta i Vanåhallen: Jesper Larsson (Markus Mattsson)- Filip Ström, Viggo Meerits, Edvin Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustavsson, Gustav Åman,Tony Nyström-Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg, Erik Lindgren, Julian Vinlöf-Palm, Isac Ihrfors.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10