Hockey på riktigt
A-lag

Enkel seger för Avesta borta mot Älvdalen
2021-12-03 22:39
I matchen mot Älvdalen fick Avesta måljubla 17 gånger. Arkivfoto: Sebastian Olander.

Avesta BK fortsätter att vinna, och producera mål. På fredagskvällen besegrades Älvdalens HK med klara 17-1 (1-3, 0-7, 0-7) på bortais.

-Självklart är man glad, beskriver ABK-backen Joel Hedin, känslan efter segern, på telefon på bussen hem från Älvdalen.

För att knipa en av de åtråvärda två första platserna, har ABK sannolikt inte råd att på sin höjd tappa mer än någon ströpoäng. Matchen mot Älvdalen blev aldrig spännande, även om första perioden bara slutade 1-3.

-Vi kommer ut sisådär i första perioden. Vi är ganska stillastående, och har inte tillräckligt tempo. De sjunker ihop framför kassen, säger Joel Hedin, som fick se Hampus Mattsson (två mål) och Jakob Karlsson näta i första perioden.

Hedin tror inte att de tjugo milen i buss till Älvdalen, innebar att man gjorde en sådär första period.

-Nej, det tror jag inte. Det behövdes ett lite snack för att komma ut igen och komma ut starkare. Vi snackade i periodpausen att vi måste dra upp tempot. Och det tycker jag vi gör i andra och tredje, och stundtals ser det riktigt bra ut.

Senast mot Ockra stod första femman för åtta mål. Något som upprepades i mötet mot ÄHK, där Philip Andersson blev målbäst, med fyra kassar. Glädjande är dock att andra och tredje femman också producerade, mot ÄHK.

-Jag tycker de stundtals spelade bra också. Det är en styrka när flera producerar. Det är kriget att få tillbaka andra pucken som är viktigt i sådana här matcher, när man får många lägen. Man vill ju bli kvar i anfallszon. Alla tre femmorna tjänar beröm, liksom Lucas (Johansson) räddade straff och får två assists. Vilken kille alltså, säger Joel Hedin, om sin målvakt som var tillbaka efter skada.

För i andra perioden räddade Avestas keeper Erik Gezelius straff.

-Han hade läst sönder ÄHK killen som inte hade något att skjuta på, när han kom nära. Lucas hade allt under kontroll. Han är bra på allt, säger Joel berömmande.

Med ledning 10-1 efter två perioder, kunde man tror att ABK skulle bli bekväma. Men man fortsatte att visa upp ett bra spel i tredje perioden, vara effektiva och gjorde ytterligare sju mål, fram till galna 17-1. Värdefullt, inte minst då det kan bli en målskillnadhistoria när tabellen ska summeras.

Joel Hedin som noterades för 0+1, tycker han själv stod för en okej match.

-Man vill vara involverad i anfallsspelet, när vi har pucken där nästan hela tiden. Men jag tycker det gick bra för mig.

Avestas #5 pluggar till brandman, och missade några matcher i början på säsongen. Men siktar vara med så mycket som möjligt resterande säsongen. Även om han är osäker, om han kommer medverka i de förmodligen direkt avgörande matcherna mot Ludvika och Häradsbygden efter nyår.

-Jag siktar på det.

I och med att både Ludvika och Häradsbygden vann ikväll, är läget i tabelltoppen oförändrat. Häradsbygden toppar serien en poäng för Ludvika, som i sin tur är tre poäng före Avesta.

Vad tror du på era chanser att ta er förbi något av dessa lag?

-Jag ser det som stora möjligheter. Vi ska ta revansch på båda två. Vi siktar att ta en topp två placering, säger Joel Hedin.

I nästa omgång, väntar hemmamatch mot Vansbro, fredagen den 10 december.

Älvdalens HK-Avesta BK 1-17 (1-3, 0-7, 0-7)

Första perioden: 0-1 (2.47) Hampus Mattsson (Jakob Karlsson, Lucas Johansson), 0-2 (7.00) Jakob Karlsson (Hampus Mattsson, Philip Andersson), 1-2 (8.56) Simon Olsson, 1-3 (18.27) Hampus Mattsson (Jakob Karlsson, Filip Ström).

Andra perioden: 1-4 (23.09) Filip Ström (Philip Andersson, Jakob Karlsson), 1-5 (26.19) Tony Nyström-Eriksson (Isak Rundblad, Edvin Karlsson), 1-6 (27.23) Philip Andersson (Lucas Johansson, Hampus Wiklund), 1-7 (27.35) Hampus Mattsson (Philip Andersson, Jakob Karlsson), 1-8 (27.45) Philip Andersson (Hampus Mattsson, Jakob Karlsson), 1-9 (35.42) Filip Ström, 1-10 (36.47) Jakob Karlsson (Hampus Mattsson, Filip Ström)

Tredje perioden: 1-11 (40.27) Filip Ström (Philip Andersson, Jakob Karlsson), 1-12 (43.53) Jakob Karlsson (Philip Andersson), 1-13 5/4 ((48.16) Niclas Hero (Edvin Karlsson), 1-14 (51.03) Niclas Hero (Edvin Karlsson, Jesper Gustafsson), 1-15 (53.31) Philip Andersson (Hampus Mattsspn, Jakob Karlsson), 1-16 (57.48) Zacarias Ridderstam (Cristopher Gustafsson, Viktor Eliasson), 1-17 (59.48) Philip Andersson (Joel Hedin).

Skott: 17-83 (2-25, 10-28, 5-30)

Domare: Per-Erik Andersson

Publik: 57 (Älvdalens ishall)

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15