A-lag

Seger i måstematchen - Caballero-Lindberg tvåmålsskytt
2022-01-07 22:55
Jordan Caballero-Lindberg var tillbaka i Avesta BK och visade vägen med sitt 1-0-mål i första perioden. Foto:Sebastian Olander

AVESTA. Avesta BK tog tre viktiga poäng i streckmatchen mot tabelltvåan Ludvika efter vunnit med 5-3 (2-0, 2-2, 1-1) i Avestahallen. Avesta var hela tiden i ledningen men gästande Ludvika bet sig kvar i målprotokollet och tillställningen avgjordes först i slutminuten när Tony Nyström-Eriksson skickade in 5-3 i tom kasse.

Tidigare Avestaspelaren Jordan Caballero-Lindberg som var inlånad från Sala HK var en av matchens stora spelare med två mål och en assist.

-Det var kul att få spela för Avesta igen och träffa gamla polare, säger Jordan som spelade senast i ”BK” säsongen 2020-2021.

-Det var mycket folk man kände som var här och kollade.

I Sala har han varit en av lagets bästa poänggörare den här säsongen där han skrapat ihop 30 poäng (15 mål och 15 assists) på 15 matcher för västmanlänningarna i HockeyTrean och Alltrean östra.

Mot Ludvika bildade han en kedja ihop med spelskickliga klubbkompisarna Anders Romegård och Simon Gunnarsson.

-Vi klickar bra ihop och har bra kemi, säger Caballero-Lindberg om trion som skapade mycket framåt mot Ludvika och där alltså Jordan själv stod för två mål.

-Kul att bidra när man lånas in. Det var en rolig match, och det är alltid kul att vinna.

Om det blir någon mer match i ABK-tröjan den här säsongen är osäkert, där han på tisdag är tillbaka i Alltrean östra med Sala.

-Jag vet inte hur det blir i fortsättningen. Vi får se vad som händer.

Hur kom det sig att du fick spela den här matchen?

-Avesta frågade Brokmark (Fredrik) (assisterande tränare i Sala och tidigare sportchef i ABK) om vi fick spela och vi ställde upp.

Segern betydde att Avesta nu är sex poäng bakom tvåan Ludvika i tabellen, men med två matcher mindre spelade. Det kommer med andra ord bli en rafflande upplösning av serien där de två bästa går till vidare kvalspel.

-Det var en viktig seger, säger Avestatränaren Janne Hammar som menade man stod upp på ett bättre sätt jämfört med bortamötet mot Ludvika.

-Vi tävlar i sextio minuter idag, borta tävlade vi kanske i 45-50 minuter och det är den stora anledningen (att vi vinner). De har inget större spel, men tävlar och har fart.

Sett över sextio minuter var Avesta det bättre laget och det var i första perioden som hemmalaget grundlade segern när man skaffade sig en 2-0-ledning. Ludvika jämnade ut spelet i andra perioden och inför tredje var ställningen 4-2 till Avesta BK. Med tio minuter kvar av trredje reducerade Linus Petersson till 4-3, men närmare kom inte Ludvika. I stället avgjorde Tony Nyström-Eriksson med sitt 5-3-mål i tom kasse med fyra sekunder kvar assisterad av Jordan och Anders Romegård.

-Skönt att han spikade igen, säger Cabellero-Lindberg efter målet som betydde tre nödvändiga poäng in på kontot.

-Det var roligt att spela den här matchen och kul att få dra det längsta strået.

Avesta lyckades till skillnad från bortamötet mot Ludvika behålla ledningen och stänga igen matchen i tredje perioden.

-Det var tre viktiga poäng på spel och vi spelade med en hög trea. Vi hade en gameplan som vi försökte hålla. Det var att kanske inte sticka med alla tre och ha en lite högre, säger Jordan Caballero-Lindberg.

Trots segern menade Janne Hammar de var saker som kunde gjorts bättre. Det var framförallt i försvarsarbetet som det slarvades en del och hade inte Lucas Johansson varit på sin vakt kunde Ludvika gjort fler mål.

-Vi har stora problem i vår försvarszon och vi är väldigt otydliga och gör inte det vi pratat om.

I tredje perioden såg det stabilt ut till stora delar även om laget stundtals blev lite väl passiva och försiktiga. Men trots Ludvika reducerade till 4-3 med tio minuter kvar av tredje perioden lyckades man behålla lugnet.

-Vi försöker minimera misstagen och spela med större marginaler, men det var inte någon utstuderad taktik, säger Janne Hammar.

-Vi tänker till var vi ska vara på banan och då är det naturligt att vi hamnar rätt. I slutet tog Ludvika en time-out som gjorde ABK också fick snacka ihop sig.

-Vi går igenom hur vi ska spela när de är sex och vi är fem.

De fyra inlånade Salaspelarna (målvakten Hampus Nordgren satt på bänken) var en fin injektion med sitt frejdiga offensiva spel. Hammar var också nöjd vad han såg av Caballero-Lindberg, Romegård och Gunnarsson.

-Det är spelare som spelat på högre nivå allihopa, visst kommer de in och bidrar med en hel del.

Kommer de få spela något mer?

-Jag vet inte. Vi saknade lite folk idag och valde låna in de.

Matchen som skulle spelas på söndag mot Vansbro är uppskjuten på grund av sjukdom i Vansbro. Det betyder nästa match kommer spelas om en vecka borta mot Kvarnsveden.

-Nu tränar vi söndag, tisdag och torsdag säger Janne Hammar inför kommande uppgift.

Avesta BK-Ludvika HF Lightning 5-3 (2-0, 2-2, 1-1)

Första perioden: 1-0 (7.22) Jordan Caballero-Lindberg (Anders Romegård), 2-0 (13.11) Philip Andersson (Hampus Mattsson).

Andra perioden: 2-1 (:35) Oskar Holm (Linus Petersson), 3-1 (4.13) Tony Nyström-Eriksson (Philip Andersson), 3-2 (9.53) Emil Ströberg (Marcus Dahlström, Oskar Holm) spel fem mot fyra, 4-2 (17.49) Jordan Caballero-Lindberg (Simon Gunnarsson).

Tredje perioden: 4-3 (9.11) Linus Petersson (Oskar Holm, Jacob Johansson), 5-3 (19.56) Tony Nyström-Eriksson (Anders Romegård, Jordan Caballero Lindberg) (ENG)

Skott: 43-36 (15-14, 13-12, 15-10)

Utv, Avesta: 2x2. Ludvika: 3x2

Domare: Fredrik Hermansson.

Publik: Ca 140 (Avestahallen).