J18

J18. Förlust mot Lindlöven i söndagens träningsmatch
2023-10-01 20:15
Avesta BK forwarden Oskar Skog tror på J18-laget till den stundande säsongen. Foto: Per Lindgren.

Avestas J18-lag förlorade under söndagseftermiddagen med 0-3 (0-0, 0-2, 0-1) mot Lindlöven hemma i Avestahallen. Sett till över 60 minuters hockey, var Lindlöven det bättre laget, och vann rättvist.

Hemmalagets Oskar Skog, som haft en försäsong kantad av sjukdomar, gjorde nu sin första match, och var inte nådig i sin kritik efter lagets insats.

-Vi håller oss inte till vårt spel och slarvar mycket. Vi spelar inte rejält.

Den första perioden slutade mållös, efter Lindlöven vunnit skotten med 12-4. ABK stretade emot hyggligt, men mestadels fick vi försvara oss.

I den andra perioden, kunde bortalaget gå ifrån till 0-2, och i tredje ett mål ytterligare till 0-3.

Skog med Fagersta AIK som moderklubb, tyckte att det finns en del att ta med sig trots förlusten.

-Spelet i anfallszon. Vi trycker på aggressivt men får inte pucken, säger Oskar som själv hade ett friläge i tredje ”perren”.

-Jag vill bidra med att göra mål, men det är svårt när det är första matchen, säger han.

17-åringen som spelat allt från föreningens U16 fram till J20 lag, tror och hoppas på en bra säsong för laget.

-Vi har ett bra lag från grunden, men vi måste komma in i vårt spel, så då tror jag vi kan komma igång vinna matcher.

Vad tycker du kännetecknar säsongens upplaga av J18-laget?

-Det är ett bra lag, med mycket energi.

Ett dåligt genrep, brukar betyda en bra premiär. För kommande helg, söndagen den 8 oktober klockan 14.00 väntar seriepremiär hemma mot Borlänge. Ett lag som vi förlorade mot tidigare på säsongen, med 8-11. Revanschläge nu!

Text: Per Lindgren.

Avesta BK-Lindlövens IF 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Målen: 0-1 (33:38) Alexander Svensson, 0-2 (37:07) Oskar Björkman, 0-3 (47:21) Anton Larsson.

Utv: ABK: 2x2 Lindlöven: 4x2.

Skott: 14-39 (4-12, 5-17, 5-10)

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26
Isproblem2019-11-25 13:27
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47