J18

J18 Ettan AB. Avesta knep tredjeplatsen efter drama - nu väntar play off
2024-02-25 16:29
Avesta BK gjorde en mäktig spurt i tredje perioden när man kunde vinna med nödvändiga sex mål mot IFK Ore, och därmed få spela playoff. Foto: Emmie Walldén

Avesta BK:s J18 avslutade serien med att vinna hemmamötet mot IFK Ore med 7-1 (0-1, 3-0, 4-0). Inför sista omgången låg Avesta fyra med samma poäng som trean Malung.

För att vi skulle komma trea, och få fortsätta säsongen, behövde vi ta in ett mål på Malung. Men sedan Malungs tilltänkta motståndare Skutskär i sista omgången lämnat wo, betydde det Malung tilldelades segern med 5-0. Förutsättningarna förändrades därmed till att ”BK” måste vinna med minst sex mål mot Ore.

Avestabossen Hampus Nyman var förstås överlycklig efteråt att man lyckades lösa uppgiften även om det hängde på håret.

-Vi gör en toppenmatch och vi alla är medvetna att vi måste vinna med sex mål. Att vi sedan petar in 7-1 med 2.40 minuter kvar är som en saga.

Stor matchhjälte blev Lukas Albertsson som gjorde det avgörande målet.

ABK, som kom från två raka förluster, visade sig från sin bästa sida redan från start även om man inte fick utdelning.

-Jag tycker vi är det bättre laget genom hela matchen, säger Nyman.

-Vi trycker på ganska bra i första perioden men utan utdelning.

Hemmalaget låg under med 0-1 efter första tjugo, innan man till slut fick utdelning knappt halvvägs in i andra perioden. Det var Isak Borggren som spräckte målnollan fram till 1-1, därefter började puckarna leta sig in bakom Ores målvakt.

-Det började lossna litegrann i andra, men framförallt i tredje.

Avesta hade med sig en 3-1-ledning inför tredje som utökades till 7-1 innan matchen var .

-Vi börjar få lite tur med oss i tredje, säger Hampus Nyman som nu får sikta in sig på play off. Förhoppningsvis kan vi då höja oss ytterligare ett snäpp.

-Vi spelade bra idag, men i playoff måste vi vara ännu bättre.

I stundande play off väntar preliminärt Häradsbygden.

J 18 Ettan AB

Avesta BK-IFK Ore 7-1 (0-1, 3-0, 4-0)

Första perioden: 0-1 5/4 (12.11) Edvin Fagerström (Rhodri Lewis, Melwin Orenäs).

Andra perioden: 1-1 (8.57) Isak Borggren (Linus Vallin, Lukas Albertsson), 2-1 (14.17) Albin Bäckström (Texas Lövdin. Lukas Albertsson), 3-1 (15.02) Viktor Lyckman (Elias Walldén, Adam Elmgren). Tredje perioden: 4-1 (5.02) Linus Vallin, 5-1 (10.26) Leo Höglund (Viktor Lyckman, Felix Pettersson), 6-1 5/4 (12.30) Lukas Albertsson (Albin Bäckström, Felix Pettersson), 7-1 (17.20) Lukas Albertsson (Isak Borggren, Carl Berglund).

Skott: 53-31 (21-13, 17-9, 15-9)

Utv, Avesta: Albin Bäckström 2, Carl Berglund 2, Pontus Bergström 2. Ore: Isac Kilstadius 2, Lewis Rhodri 2, Erik Jounila 2.

Domare: Per Kansell.

Publik: 106 (Avestahallen).

ABK: Emil Rautsila (Casper Nilsmats)-Carl Berglund, Gustav Rautsila, Texas Lövdin, Albin Bäckström, Leo Höglund-Felix Pettersson, Viktor Lyckman, Lukas Albertsson, Linus Vallin, Isak Borggren-Fred Ingeson, Pontus Bergström, William Olsson, Adam Elmgren, Elias Walldén-Vladyslav Kolba.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38