J18

J18 division 1. Hedersam förlust mot tabellettan
2020-01-29 23:19
J18 Division 1. Avesta BK var på väg mot en överraskning i bortamötet mot serieledande Hille/Åbyggeby IK. Långt in på andra perioden hade "BK" ledningen med 4-1, men tyvärr orkade laget inte distansen ut. Hille/Åbyggeby, som vann skotten med 44-17, var starkast i slutet och kunde vinna med 7-4.
-Vi gör en bra insats och har nästan Hille på fall, säger Avestatränaren Niklas Hero.
ABK fick en mardrömsstart när Hille tog ledningen med 1-0 redan efter 50 sekunder. Men man skakade snabbt av sig det tunga baklängesmålet och kunde vända till ledning 1-2 efter första akten, som sedan ökades på till 1-4 i mittperioden.
Då såg det mycket lovande ut. Avesta spelade som man skulle och höll ihop spelet, samtidigt som man utnyttjade sina chanser.
-Första perioden är klockren och fjorton minuter in i andra. Men sedan börjar vi krångla till det och får några oturliga utvisningar.
Innan andra perioden var över hade Hille knappat in till 3-4.
Just spelet i powerplay blev avgörande då hemmalaget gjorde både 3-4, 4-4 och 5-4 i numerärt överläge.
-Vi blir brutalt straffade. De tar vara på sina lägen och det är en anledning till att de leder serien.
Avesta orkade inte hålla upp spelet i tredje perioden, en period som Hille vann skotten med 16-1. Ändå måste man berömma lagets insats som i två perioder står upp mot suveräna Hille, som bara förlorat en match efter ordinarie tid.
-Många killar presterar på sitt max. Det är synd att vi inte lyckas plocka någon poäng, säger Niclas Hero.
Extra plus i Avesta till skridskostarka och oömma forwarden Philip Bergstrand och målvakten Jesper Larsson som höll kvar Avesta i matchen.

I nästa omgång, på söndag, tar Avesta BK emot mittenlaget Orsa IK.

Hille/Åbyggeby IK-Avesta BK 7-4 (1-2, 2-2, 4-0)
Första perioden: 1-0 (:50) Melvin Yng (Karl Lemon), 1-1 (10:09) Christopher Gustafsson (Melvin Könönen), 1-2 (18:07) Oliver Ahlberg (Elliot Ahlberg). Andra perioden: 1-3 (:45) Melvin Könönen (Christopher Gustafsson, Zacarias Ridderstam), 1-4 (3:50) Marcus Backlund (Simon Dalén), 2-4 (16:04) Hugo Lindholm (Lukas Soppla), 3-4 (18:05) Melvin Yng (Tim Hedström), spel fem mot fyra. Tredje perioden: 4-4 (1:14) Markus Hibner Wigh (Lukas Soppela, Tim Holm) spel fem mot fyra, 5-4 (3:44) Tim Holm (Lukas Soppela, Elias Björklund) spel fem mot fyra, 6-4 (8:51) Karl Lemon, spel fyra mot fem, 7-4 (18:29) Hugo Lindholm, ENG.
 Skott: 44-17 (12-6, 16-10, 16-1)
Utv, Hille/Åbyggeby: 5x2. Avesta: 7x2, 1x10.
Domare: Jörgen Johansson.
Publik: Ingen uppgift (Monitor ERP Arena).

Laget: Jesper Larsson (Christoffer Marcon)-Viggo Meerits, Julian Winlöf-Palm-Philip Bergstrand, Edvin Karlsson, Melvin Könönen-Gustaf Hermansson, Simon Dalén, Elliot Ahlberg, Christopher Gustafsson, Zacarias Ridderstam-Oliver Ahlberg, Jonathan Anderstedt, Martin Eriksson, Marcus Backlund-Isac Ihrfors, Emil Lind, Erik Millberg.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38