Hockey på riktigt
J20

J20 Division 1. Stryk mot Gävle GIK
2023-12-02 22:56

Det blev ingen rolig kväll för J20-laget, när vi i eftermiddag mötte Gävle GIK på bortaplan. Hemmalaget vann med klara 5-1. Siffror som inte speglar hur matchen såg ut enligt ABK-tränaren Adam Sandberg:

-Det är en match där jag tycker vi spelmässigt är det bättre laget, men vi har problem att hitta nätet idag. Samtidigt som Gävle i stort sett förvaltar alla sina chanser.

Efter två spelade perioder var hemmaledningen 5-0. Vi får ändå ta med oss att vi vann den tredje perioden med 1-0, efter mål från Albin Engström, och inbytte William Anderstedt höll nollan.

-I den tredje perioden kliver vi ut och kör spelmässigt över de, och har chanser på chanser, men pucken vill verkligen inte i mål. Surt, men man ska förlora ibland också, avslutar Adam Sandberg.

Trots förlusten behåller vi andra plats i tabellen. Upp till ettan Falun är avståndet tre poäng, men då har FIF en match mindre spelad. Bakom skuggar Gävle, tre pinnar bakom Avesta. I nästa omgång som spelas lördagen den 9 december, väntar mittenlaget Surahammar på bortaplan.

J20 division 1 A Västra. Gävle GIK-Avesta BK 5-1 (1-0, 4-0, 0-1)

Mål: GGIK: Fabian Lindqvist Lilja, Leo Jansson, Hebbe Englund, Liam Hellgren, Filip Nilsson. ABK: Albin Engström.

Utv: GGIK: 4x2, Avesta: 3x2.

Skott: 18-28 (6-10, 9-8, 3-10)

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49