-09 U15

U14 tog säsongen första seger
2022-10-27 18:15

U14 tog säsongen första seger när Säter besegrades med 5-3 (1-1, 2-2, 2-0) på hemmaplan.

-Härligt med en seger det är vi inte bortskämda med, säger tränaren Jonas Gabrielsson

ABK-forwarden Willy Petterson gav Avesta ledningen med 1-0 elva minuter i första perioden men det skulle komma mer från U13 forwarden. Första perioden slutade 1-1. Säter tog i andra perioden ledningen i powerplay innan Zach Johansson fick på en fullträff i bortre krysset och kvitterade till 2-2. Säters Emil Hagberg gav sedan sitt Säter ledningen innan bröderna Pettersson (Willy och Felix) assisterade Nileo Gabrielsson till 3-3 som var ställningen inför sista. I tredje var det inget snack. 4-3 genom Felix Andersson framspelad av Elliot Roswall. När sedan Säter drog på sig en utvisning med elva minuter kvar levererade Felix Pettersson sin tredje assist för kvällen till lillebror Willy som inte missade det tomma målet, hans andra mål för kvällen och 5-3 var ett faktum.

-Bra prestation matchen igenom, betygsätter tränaren Jonas Gabrielsson ”BK:s” prestation.

I nästa omgång, som spelas på lördag, väntar Leksand i Avestahallen kl 13

Avesta BK Säters IF 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)

Målen: 1-1 Willy Pettersson, 2-2 Zach Johansson, 3-3 Nileo Gabrielsson, 4-3 Felix Andersson, 5-3 Willy Petterssson,

UtvAvesta: 4x2 Säter: 4x2.

Skott: 35-22 (6-8, 19-6, 10-8)

Avesta BK: Oliver Andersson-Saleskog (Rasmus Hibell)-Eddie Malta, Felix Pettersson, Willy Pettersson, Nileo Gabrielsson, Cesar Oscarsson, Ossian Segh Lidén, Albin Andersson, Zach Johansson, Filippa Englöf, Felix Andersson, Rasmus Hibell, Elliot Roswall, Albin Dahlberg, Linus Hammar, Max Nyström , Linus Torneport