PÅMINNELSE. Senast 10 februari ska alla toalett-/hushållspapper beställningar lämnas till respektive lags ansvariga eller lagledare
Avesta BK
Med glädje, fart & gemenskap

U15/16
Dalarnas tilltänkta TV puckspelare har haft läger
2020-01-28 10:06, U15/16
Elliot Ahlberg siktar på spel i TV-pucken. FOTO: Jarocka Foto.

Förberedelserna inför årets TV-puck turnering har påbörjats. För ett par veckor sedan hölls den första samlingen i Avesta, och den gångna helgen var det ett 40-tal spelare på plats i Falun, för träningar och en internmatch över 3x15 minuter. Från Avesta BK var Mille Modén och Elliot Ahlberg representerade.

-Det gick rätt bra. Jag tycker att jag hängde bra med i matchen, och jag gjorde ett mål och en assist, säger Elliot Ahlberg, om sin egna insats.

A-lag
ABK:s ungdomar gladde i storsegern
2020-01-24 22:50, A-lag
Melvin Könönen med pucken som betydde hans första mål i A-laget. FOTO: Olov Lindgren.

AVESTA. När Avesta BK planenligt besegrade Vansbro AIK IK med 7-1, var det det yngre gardet som visade vägen.

-Första perioden var lite sämre än andra och tredje perioden, då vi jobbar upp oss lite. Det blir bättre och bättre i matchen, säger 16-årige Melvin Könönen, som själv bidrog med 1+1.

Inför Avesta BK-Vansbro AIK fredagen 24/1 kl 19:00
2020-01-23 14:50, A-lag
Avesta BK går för tredje raka mot Vansbro AIK. ARKIVFOTO: My Gustafsson.

Med tre matcher kvar är ABK i praktiken avhängda från en topp två plats. Efter förlusten senast mot Häradsbygden, gäller det nu att försöka ladda om, och avsluta serien så bra som möjligt.

Förlust i måstematchen - nu blir det fortsatt spel i HockeyTrean Dalarna
2020-01-17 23:23, A-lag
Avestas lagkapten Peter Ehn var en av många ABK spelare som hade svårt göra mål mot Häradsbygden. FOTO: Per Lindgren.
LEKSAND. Avesta BK var mer eller mindre tvingade att vinna bortamötet mot Häradsbygdens Sportsällskap för ha en realistisk möjlighet att knipa en av de två första platserna. Men man räckte inte till när hemmalaget Häradsbygden kunde vinna med 4-2 (1-1, 2-1, 1-0).  "BK:s" chanser är nu mikroskopiska till fortsatt spel efter grundserien.
A-lag
Lundqvist: "Blir roligt att åka upp till Leksand"
2020-01-16 16:42, A-lag
Avesta BK:s tränare Stefan Lundqvist tror på en sevärd match mot Häradsbygden. Arkivfoto: Lena Hallström.
Avesta BK behöver vinna fredagens bortamöte mot tabelltrean Häradsbygdens Sportsällskap, för att hoppet om en topp två plats, ska leva vidare. Kvaliteter finns i laget, nu gäller det bara att visa det under en hel match.