A-lag

Bortaförlust i träningsmatchen mot Hofors HC
2023-09-29 22:28
Hedemorasonen Albin Engström går en spännande säsong tillmötes i Avesta BK. Arkivfoto: Per Lindgren

Fredagskvällen träningsmatch borta mot Hofors HC, slutade med att hemmalaget drog det längsta strået och kunde vinna med 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0) efter förlängning.

Avestas forward Albin Engström, tyckte att man inte riktigt följde sin gameplan.

-Vi spelade inte efter vår idé som vi har. Det blir lite hackigt i spelet, säger han på telefon, en kort stund efter slutsignalen.

Finske Nicklas Rintamäki kunde emellertid ge ABK bästa tänkbara start när han i första perioden med två mål gav Avesta en tvåmålsledning.  Innan perioden var över reducerade Hofors till 1-2.

Den andra perioden slutade mållös. Albin Engström säger vad han tror, var det som saknades över att man inte var riktigt påkopplade.

-Det handlade lite om attityden och inställningen på varje individuell spelare. Det är försäsong och vi har inte riktigt kommit in i det spelsätt vi vill ha. Vi försöker jobba med det på träningarna så alla blir trygga i det.

Inför matchen var det fokus på att få försvarsspelet att synka. Engström säger att det fungerade tillfredsställande, även om man onödigt bjöd HHC på en del lägen framför Felix Vannfält i ABK kassen.

-Jag tycker det var väldigt svängigt fram och tillbaka. Jag tycker de farligaste chanserna ger vi de, vi har inte huvudet med oss, och ger bort mycket puck.

Hofors fick alltså revansch på ABK från förra veckan då vi besegrade gästrikarna med 6-1.

-Då spelade vi lite bättre även om vi inte var nöjda då heller. Där lossnade målskyttet, och vi fick mer momentum och spelade bättre på så sätt.

I den tredje perioden kunde Hofors kvittera till 2-2, med sex minuter kvar. Några fler mål blev det inte under ordinarie tid. Istället kunde hemmalaget avgöra efter dryga två minuter in i övertiden, fram till 3-2.

Men med lite flyt kunde Niklas Rintamäki avgjort dessförinnan när han hade i princip öppet mål, efter att första ”trean” spelat bra i anfallszon.

-Sedan vart det ett missförstånd och de fick ett friläge, det var ett litet snöpligt mål, säger Engström om 3-2 målet.

Efter matchen ville Albin ösa beröm över succéförvärvet Niklas Rintamäki, som imponerade matchen igenom.

-Han är en otroligt skicklig spelare. Väldigt bra skott, och spelförståelsen är där. Man ser att han har det som krävs. Han är en målskytt, på rätt plats vid rätt tillfälle.

För 19-årige Albin Engström var det hans andra uppträdande i Avesta BK, och han tycker det gått bra, och framförallt tycker han att lag sammanhållningen är fantastisk.

-Det gått helt okej. Man kommer till ett nytt lag och ska vänja om sig till lite olika bitar. Det är ett jätteskönt gäng och man har känt sig välkommen, säger Albin som under säsongen också kommer kombinera med spel i J20 laget, som förövrigt på lördag har bortamatch mot Örebro Ungdom, där han kommer finnas med.

-Man träffade de förra året och det är ett skitroligt gäng att umgås med så mycket man kan och orkar.

Nu återstår det en träningsmatch, Valbo HC borta på tisdag, innan seriepremiären fredagen den 6 oktober, hemma mot Kumla.

Hofors HC-Avesta BK 3-2 e. fl (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (11.40) Nicklas Rintamäki (Jordan Caballero Lindberg), 0-2 (14.16) Nicklas Rintamäki (Assar Ajax).

Andra perioden: 1-2 (17.22) Nils Elfsberg (Roberts Verona)

Tredje perioden: 2-2 (14.09) Linus Hedström (Nils Elfsberg, Viktor Davidsson)

Overtime: 3-2 (2.20) Jegor Romanov (Linus Hedström)

Utv: HHC 2x2, ABK: 5x2.

Skott: 26-23 (6-9, 8-6, 11-7, 1-1)

Avesta i Hofors ishall:

Felix Vannfält (Lucas Johansson)-Jesper Gustafsson, Hampus Wiklund, William Johansson, Edvin Karlsson, Emil Lind-Assar Ajax, Malte Råberg, Jordan Cabellero Lindberg, Niklas Rintamäki, Jakob Karlsson-Oliver Ahlberg,Robin Lejd, Albin Engström, Niklas Hero, Arwid Forsman-Felix Lilja.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15
Inför ABK-Vansbro AIK2022-02-12 13:30
Klar seger mot Hedemora2021-11-20 12:09
ABK matchtröjor 2021-222021-09-29 10:57