A-lag

Förlust i NickBack arena - Valbo avgjorde efter förlängning
2023-10-04 11:15
Nyförvärvet Niclas Rintamäki gjorde två mål i tisdagens genrep mot mot Valbo. Arkivfoto: Per Lindgren

Avesta BK förlorade genrepet borta mot Valbo. Hemmalaget kunde vinna en jämn tillställning med 5-4 (2-1, 0-1, 2-2, 1-0) efter förlängning.

Avesta, som gjorde en klart bättre insats än senast mot Hofors, fick under hela matchen jaga ikapp hemmalaget som ledde vid fyra tillfällen. Med bara 23 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade Jakob Karlsson till 4-4 och tog matchen till förlängning, där Valbo kunde dra det längst strået.

Förstafemman låg bakom tre av målen (Niclas Rintamäki 2, Jakob Karlsson 1), medans centern i andraformationen Edvin Karlsson gjorde ett.

Nu ser vi fram emot seriepremiären på fredag kl 19.00 i Avestahallen där Kumla Hockey kommer på besök.

Valbo HC-Avesta BK 5-4 e. fl. (2-1, 0-1, 2-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (6.27) Simon Andersson (Robin Lund, Alex Sohlberg), 1-1 (14.58) Edvin Karlsson, 2-1 (16.40) Tim Hedström (Julius Hollinder, Gabriel Lind). Andra perioden: 2-2 (11.00) Niclas Rintamäki. Tredje perioden: 3-2 (5.05) Rasmus Hemström (Max Grundel), 3-3 (14.24) Niclas Rintamäki (Arwid Forsman, Jakob Karlsson), 4-3 (17.06) Rasmus Hemström (Isac Sjögren), 4-4 (19.37) Jakob Karlsson (Emil Lind, Jordan Caballero). Overtime: 5-4 (4.14) Marcus Hyttegård (Simon Andersson, Isac Sjögren).

Utv, Valbo: Jesper Hofling 2, Adam Henning 2, Gabriel Lind 2, Julius Hollinder 2. Avesta: Malte Råberg 2+2, Mikko Kärjä 2, Jesper Gustavsson 2.

Skott: 39-39 (14-10, 6-16, 17-11, 2-2).

Domare: Melvin Holmgren

Avesta BK i NickBack Arena: Lucas Johansson (Felix Vannfält)-Jesper Gustavsson, Mikko Kärjä, Jakob Karlsson, Niclas Rintamäki, Arwid Forsman-Assar Ajax, Malte Råberg, Jordan Caballero, Edvin Karlsson, Philip Andersson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg, Albin Engström, Nicklas Hero, William Johansson-Felix Lilja, Emil Lind, Robin Leijd.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15
Inför ABK-Vansbro AIK2022-02-12 13:30
Klar seger mot Hedemora2021-11-20 12:09
ABK matchtröjor 2021-222021-09-29 10:57