A-lag

Gameday Kumla Hockey-Avesta BK
2023-11-03 09:31
Forwarden Eelis Räihä stod för en bra insats senast mot Guldsmedshyttan. Foto: Per Lindgren.

Efter en lång skadefrånvaro, fick Eelis Räihä senast mot Guldsmedshytte SK, spela sin första seriematch. Efteråt kände 22-åringen en tudelad känsla efter gjort mål, men också lämnat matchen med en 3-5 förlust.

-Jag var glad spela första matchen, och få göra mål, men när vi förlorade tog det ner känslorna, säger han.

Eelis menar att man får ta lärdom av matchen, och vad man måste göra bättre i kommande matcher.

-Vi var svaga i tredje perioden när vi hade ledningen med 2-0. Sedan hände något och vi måste bli bättre i tredje perioderna.

Han vill inte närmare gå in på vad det är för skada som gjort att det dröjt till förra veckan han kunnat spela.

-Men det känns bra nu, säger Räihä som tycker det har varit lite jobbigt att se matcherna från sidan.

-Tufft så klart, men vill vara med på isen och tävla och hjälpa laget. Men det är inte så mycket att göra åt.

Efter de senaste två säsongerna spelat i Suomi-sarja, vilket är Finlands tredje högsta liga, är det första gången Eelis provar på spel i Sverige.

Vad säger du om ligan, och kvaliteten på lagen?

-Jag har bara spelat en match, men den är bra. Svårt för mig jämföra, då jag bara spelat en match. Jag tror tiden kommer att visa. Men standarden har varit ungefär som väntat.

Ikväll väntar alltså serieledarna Kumla på bortais, som vi förlorade mot i premiären.