A-lag

Så gick snacket efter segern mot Smedjebacken
2024-02-09 23:26
Avestabacken # 4 Jesper Gustafsson stod för en habil insats mot Smedjebacken. Foto: Björn Elf

5-1-segern mot Smedjebacken HC på fredagskvällen betyder Avesta har skaffat sig ett utomordentligt läge att ta en play-off plats.

Med två omgångar kvar har vi lika många poäng som Fagersta och en mer än femman Hallsberg. Sexan Guldsmedshyttan har fortfarande chansen passera ABK, men behöver ta fullt samtidigt som ABK nollar. Dessutom har man 23 mål att ta in på ABK.

-Vi är fortfarande ordentligt med i play off racet och har allt i egna händer, kommenterar assisterande Avestatränaren Henrik Lantz.

Mot SHC gjorde Avesta BK inte någon av sina bättre matcher. Hemmalaget skapade i första perioden flest målchanser, mot ett ABK som spelade lojt och inte kom upp i nivå.

Backen Jesper Gustafsson menar det var starkt att vinna fast man spelade dåligt.

-Vi är mest nöjda med tre poäng idag. Det var en dålig match av oss. Vi var inte med i första perioden, sedan blir det lite bättre i andra och tredje.

Var det någon form av underskattning?

-Jag tror inte det. Vi vet vad som står på spel, och Smedjebacken borta har varit knepigt förut.

Efter Smedjebacken utjämnat till 1-1 efter dryga nio minuter av tredje perioden, skulle ABK avgöra matchen sista tio då man fick ytor framåt när hemmalaget öppnade upp sig.

-Vi hittar några fina spel, och Tony (Thelin) gör två fina mål. Sedan blir det grinigt och de tappar humöret, samtidigt som domaren tappar matchen.

Henrik Lantz var efterår mer nöjd över poängen än spelet.

-Tre poäng är alltid tre poäng. Det var ingen välspelad historia och poängen togs inte med stil.

ABK har möjligheten att säkra en play off plats redan på tisdag om det blir seger mot Hallstahammar och övriga matcher går år rätt håll. Annars får man vänta till sista omgången om en vecka när Guldsmedshyttan kommer till Avestahallen.

-Hallstahammar har varit ett spöke, men om alla är på tårna ska vi ta tre poäng. Vi går för sex poäng i de två matcher som är kvar, säger Jesper Gustafsson.

Henrik Lantz hoppas på en uppryckning spelmässigt på tisdag när formsvaga Hallstahammar väntar i Swetex Arena.