J20

J20. Bortaförlust mot Häradsbygden
2024-02-01 09:08

J20 division 1. Avesta BK hade vid seger skakat av sig Häradsbygden och tagit sig upp jämsides med tabellettan Falu IF. Men istället kunde HHS vinna gårdagens möte i Clas Foundation Arena med 5-3 (2-0, 1-1, 2-2) och täta till toppstriden.

-En ganska så dålig match av oss över sextio minuter, säger tränaren Albin Hurtig och och utvecklar det hela:

-Jag tror killarna var så rädda att förlora matchen och tabellplaceringen som vi har nu för att få spela ett kval.

-Vi gick på 75 procent och det räcker inte för att vinna.

Med fyra omgångar kvar leder Falun tre poäng före ABK. Trea är Häradsbygden, med en match mer spelad, två poäng bakom Avesta BK. Med i racet om de två översta platserna är också Gävle IK och Skutskär, båda med en match mindre spelad än ”BK”, tre respektive fem poäng bakom Avesta.

Det var hemmalaget Häradsbygden som hela tiden satt i förarsätet, medans ABK fick jaga. ”Bygda” skaffade sig en 2-0-ledning i första perioden innan William Johansson knappt halvvägs in i andra perioden reducerade till 2-1 assisterad av Hampus Wiklund. Med dryga fem minuter kvar av mittronden kunde hemmalaget på nytt skaffa sig ett tvåmåls överläge, när Edvin Mattsson satte 3-1. I tredje perioden ökade HSS på till 4-1 i spel fem mot fyra efter 7.30. ABK chansade sedan plocka William Anderstedt ur kassen men då kunde Häradsbygden göra 5-1 i tom kasse. I slutminuterna kunde sedan Felix Lilja och Loke Hedlund med varsitt mål putsa siffrorna till 5-3, men närmare kom inte ABK som fick inkassera säsongens tredje förlust.

-Ingen vågade ta tag i taktpinnen förrän sista fem minuterna.

Avestabossen ser ändå positivt på fortsättningen.

-Vi har fortfarande allt i egna händer för att nå vårt mål i de fyra sista matcherna mot Falun, Skutskär, Hille och Gävle. Vi har visat förut att vi är ett grymt lag så jag är inte ett dugg orolig.

Avesta BK möter i nästa omgång lördagen den 3 februari kl 14,00 tabellettan Falu IF på hemmaplan.

Häradsbygdens Sportsällskap-Avesta BK 5-3 (2-0, 1-1, 2-2)

Första perioden: 1-0 (11.16) Edvin Mattsson (Colin Malmberg, Anders Kjellersson), 2-0 (14.46) Theodor Netz-Åkesson.

Andra perioden: 2-1 (8.35) William Johansson (Hampus Wiklund), 3-1 (14.24) Edvin Mattsson.

Tredje perioden: 4-1 5/4 (7.30) Ivan Eljas (Gustaf Gisslander, Theodor Netz-Åkesson), 5-1 ENG (11.41) Al Reichel (Ivan Eljas), 5-2 (15.02) Felix Lilja (Linus Vallin), 5-3 (17.22) Loke Hedlund (Assar Ajax).

Skott: 48-36 (12-15, 18-9, 18-12)

Utv, HSS: 6x2. ABK: 4x2.

Domare: Björn Kjellberg.

Publik: 100 (Clas Ohlson Foundation Arena)

Avesta BK: William Anderstedt (Markus Mattsson)-Robin Leijd, Assar Ajax, William Johansson, Edvin Karlsson, Arwid Forsman-Albin Bäckström, Hampus Wiklund, Oskar Skog, Malte Råberg, Albin Engström-Carl Berglund, Olle Westlund, Linus Vallin, Loke Hedlund, Felix Lilja-Felix Pettersson, Texas Lövdin.

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49