J20

J20. Förlust mot Gävle GIK - Avesta på fjärde plats
2024-02-17 17:31

J20 division 1.

Avesta BK avslutade säsongen med att förlora hemmamötet mot tabellettan Gävle GIK med 3-10 (1-3, 1-1, 1-6).

Förutsättningarna före matchen talade emot Avesta att knipa en av de två första platserna. Tidigare under lördagen hade Falun vunnit mot Skutskär, vilket betydde ABK förutom att vinna mot  Gävle, behövde ta  in 52 mål för att passera gästrikarna i tabellen. Att några spelare också kort före matchstart var tvingade lämnade återbud gjorde det inte enklare.

-Matchen idag blev lite som den blev, då vi var lite skadeskjutna idag, säger Avestatränaren Adam Sandberg.

Avesta hängde med målmässigt i matchen mot GGIK i dryga trettio minuter sedan Linus Vallin och Loke Hedlund reducerat gästernas 0-3-ledning till 2-3. Innan andra perioden var över hade bortalaget ökat på till 2-4.

-Vi ger verkligen Gävle en match i två perioder, sedan rinner det iväg lite mot slutet men vi gör en gedigen insats gentemot de förutsättningar vi hade.

I tredje perioden kunde Gävle dra ifrån till 3-10. Målskyttar i Avesta var Linus Vallin, Loke Hedlund och Olle Westlund.

Resultatet betyder ABK hamnar på fjärdeplats i tabellen med 33 poäng. Gävle och Falun hamnade på rätt sida strecket med 39 respektive 36 poäng och kommer att förlänga säsongen.

-Säsongen i det stora hela är en pangsuccé där vi går från klarhet till klarhet. Viljan och glädjen för hockeyn finns i grabbarna. Dom har kämpat på hela säsongen 110 procent.

-Som tränare är jag riktigt stolt att få stå bakom dom i båset, säger Adam Sandberg som redan börjat blicka framåt.

-Nu börjar laddningen inför nästa säsong där vi kommer ut ännu starkare och visa att Avesta BK J20 är ett lag att räkna med.

Avesta BK-Gävle GIK 3-10 (1-3, 1-1, 1-6)

Första perioden: 0-1 Fabian Lindqvist Lilja, 0-2 Noel Öster, 0-3 Liam Willner, 1-3 Linus Vallin. Andra perioden: 2-3 Loke Hedlund, 2-4 Fabian Lindqvist Lilja. Tredje perioden: 2-5 Theodor Bogesand, 2-6 Filip Nilsson, 3-6 Olle Westlund, 3-7 Vincent Karlsson, 3-8 Melker Pålebo, 3-9 Melker Pålebo, 3-10 Elliot Ståhlberg.

Skott: 32-57 (13-11, 6-17, 13-29).

Utv, Avesta: 6x2. Gävle: 5x2.

Domare: Hendrik Johansson.

Avesta BK: Markus Mattsson (William Anderstedt)-Olle Westlund, Carl Berglund, Texas Löwdin, Loke Hedlund, William Johansson-Gustav Rautsila, Viktor Lyckman, Wiggo Karlsson Englöf, Linus Vallin, Felix Lilja-Robin Lejd, Felix Pettersson, Emil Eriksson, Albin Bäckström-Vladyslav Kolba.

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49