A-lag

Gameday. Avesta BK-Kumla Hockey
2023-12-01 10:33
Hedemorasonen Albin Engström har visat framfötterna när han fått speltid. Foto: Per Lindgren.

Ikväll väntar möte mot topplaget Kumla på hemmais. Vi tog ett snack med Albin Engström och hans tankar inför matchen mot serietvåan.

-Det är ett skickligt lag vi möter, men vi är också skickliga, när vi spelar vårt spel och gör det vi ska. Vi ska verkligen ge de en match, lovar han.

ABK kommer till matchen med en seger i ryggen, efter i tisdags besegrat Guldsmedshyttan med 4-3 efter straffar. Engström tycker den sista perioden, då visade vi långa stunder upp ett riktigt bra spel med härlig skridskoåkning, var bland de bästa den här säsongen. Tyvärr drog vi på oss ett par utvisningar där vi blev hårt straffade. Nu blev det i alla fall två poäng, efter det att Jakob Karlsson avgjorde i straffläggningen.

-Tredje perioden var vi nöjdast med, och då spelade vi vårt spel. Då får vi som en belöning med mål framåt. Så det är det vi ska försöka hålla oss till i 60 minuter.

Engström var inte med när vi senast mötte Kumla, på bortaplan. Vi hade då 2-2 i slutet av andra perioden, för att sedan inte orka distansen ut, och förlorade till slut med 6-3. Likaså blev det inga poäng när vi mötte närkegänget på hemmais i premiären (förlust 3-5).

-Det var en tight tillställning, men som sagt var, är de skickliga, men håller vi oss till vårt spel, så.....

Hur bemöter man ett så pass bra motstånd som Kumla?

-Det gäller att man spelar med huvudet, ser sig omkring och har koll vad man har motståndarna. Vi är också ett snabbt lag så vi får köra hårt helt enkelt.

Hittills har det uteslutande blivit spel i fjärde linan för 19-åringen, tillsammans med Felix Lilja och Emil Lind. Även om kedjan väntar på sina första mål, ska man inte bortse från deras betydelse då deras slit avlastar de övriga femmorna.

-Vi får den istid vi får, det är bara att vi går in och kör stenhårt de byten vi får. Och jobba hårt på träningarna. Försöka spela vårt spel, som vi ska spela. Vi försöker komma in och bidra med så mycket energi som det går.

I och med att Albin också dubblerar med spel i J20-laget, så kan det vid vissa tillfällen bli mycket matcher på kort tid.

-Det var för någon vecka sedan vi hade fyra matcher och jag var med i alla. Det var lite jobbigt. Det gäller få sömn och äta bra så löser det sig. Det gäller att hålla i med återhämtningen, säger Albin Engström som också är nöjd vad J20 presterat så här långt:

-Vi har kul i det laget och det ser intressant ut. Där har vi tuggat på väldigt bra, vissa matcher bättre än andra, vi ligger på andra plats nu.

Fredagkväll och hockey, vad kan bli bättre? Nedsläpp som vanligt klockan 19.00. Välkomna!

Text: Per Lindgren.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15
Inför ABK-Vansbro AIK2022-02-12 13:30
Klar seger mot Hedemora2021-11-20 12:09