J20

J20. Andra raka - klar seger mot Skutskär
2023-10-14 22:15
Avesta stod för ett mål fyrverkeri i lördagens bortaseger mot Skutskär. Arkivfoto: Per Lindgren.

Avesta BK tog andra raka segern efter vunnit rättvist med 2-8 (1-2, 1-2, 0-4) på bortais mot Skutskär. Matchen fick avbrytas en längre stund i andra perioden sedan en spelare i hemmalaget skadat sig och en ambulans måste tillkallas.

När matchen kom igång igen vid ställningen 2-4 kunde Avesta säkert stänga butiken.

-Vi var det spelförande laget hela matchen, säger tränaren Albin Hurtig i ett sms.

Hemmalaget, som gjorde sin första match i serien, tog ledningen med 1-0 i spel fem mot fyra efter knappa åtta minuter i första perioden. Men innan första periodpausen hade Avesta vänt till ledning 1-2 genom varsitt mål av Viktor Lyckman och Isak Borggren.

Avesta ökade på till 1-4 i upptakten av andra genom Hampus Wiklund och Felix Lilja, innan Skutskär reducerade till 2-4.

Matchen fick sedan avbrytas en längre stund i mitten av andra perioden sedan en spelare i hemmalaget skadat sig och en ambulans fick tillkallas. Avesta behöll koncentrationen efter det ofrivilliga längre uppehållet och säkra segern efter en stark sista period som vanns med 4-0.

-Grabbarna kunde ladda om och gå ut och göra en bra sista halva av matchen, säger Hurtig.

Segern beyder ABK ligger tvåa i en haltande tabell med sex poäng efter två omgångar, lika många som ettan Gävle GIK.

Avesta möter i nästa match lördagen den 21 oktober kl 14.00 Ludvika Hockey Förening/Smedjebacken HC i Avestahallen.

Skutskärs SK-Avesta BK 2-8 (1-2, 1-2, 0-4)

Första perioden: 1-0 Olle Hammarqvist, 1-1 Viktor Lyckman, 1-2 Isak Borggren. Andra perioden: 1-3 Hampus Wiklund, 1-4 Felix Lilja, 2-4 Vincent Karlsson. Tredje perioden: 2-5 Texas Lövdin, 2-6 Felix Lilja, 2-7 Arwid Forsman, 2-8 Emil Lind.

Målvakt, Skutskär Jonathan Åberg 70,37 procent. Målvakt, Avesta William Anderstedt 92,59 procent.

Skott: 27-27 (6-9, 11-8, 10-10)

Utv, Skutskär: 4x2. Avesta: 2x20, 1x5, 2x2.

Publik: 70 (Team Sportia Arena)

Avesta BK: William Anderstedt (Markus Mattsson)-Carl Berglund, Robin Leijd, William Johansson, Emil Lind, Arwid Forsman-Viktor Lyckman, Hampus Wiklund, Felix Lilja, Oskar Skog, Texas Lövdin-Olle Westlund, Fred Ingesson, Isak Borggren, Albin Bäckström, Adam Elmgren-Elias Walldén, Emil Eriksson.

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49